Intake- en interviewtechnieken

Wil je gesprekken kunnen sturen en daarmee meer en relevante informatie ophalen zodat je op maat kunt adviseren? Tijdens deze training zijn het opbouwen van een goede relatie en een scherp beeld krijgen van de vraag belangrijke speerpunten. Ook besteden we aandacht aan hoe je (lastige) reacties herkent en hoe je omgaat met ‘moeilijke’ vragen.

Het met overwicht aan tafel zitten, overtuigingskracht en ontwikkelen van empathie zijn belangrijke leerdoelen. Kortom, aanscherpen van vaardigheden, competentieontwikkeling en handelen vanuit persoonlijke kracht zijn van belang voor een goed (intake) gesprek en het systematisch ophalen van relevante informatie.

De training bestaat uit 3 onderdelen:

  • Hoe effectief ben ik in het stellen van de juiste vragen
    Welke gesprekstechnieken pas je bewust en onbewust toe in het opbouwen van relaties en welke luistervaardigheden en interviewtechnieken zijn van belang om de informatiestroom te optimaliseren
  • Hoe haal je meer uit een gesprek
    Managen van verwachtingen door een goede voorbereiding en gespreksstructuur zodat je het gesprek kunt sturen; “regie hebben en houden”
  • Wat zijn de typische valkuilen en hoe ga je ermee om
    Hoe ga je om met lastige reacties hoe handel je vanuit persoonlijke kracht als het gesprek lastiger wordt

Deze training is uitermate geschikt voor alle professionals die met regelmaat (lastige) gesprekken voeren met interne en/ of externe relaties.

Kosten, duur en locatie
1 dag van 9.00 – 17.00 uur
€ 675,- per persoon excl. BTW, inclusief lunch en materialen
Locatie: Amsterdam

Interesse in deze training? Neem dan contact met ons op of schrijf je in via het inschrijfformulier. In onze jaarplanning vind je alle data.

* Om een optimaal effect en resultaat te kunnen realiseren, worden de trainingen in een klein groepsverband gegeven. Het kan voorkomen dat een training al volledig bezet is. We kunnen echter bij meer interesse een extra dag inlassen.