Tijd voor reflectie

Komkommertijd breekt bijna aan. Zwoele zomeravonden, collega’s en klanten op vakantie, eindelijk rust en ruimte voor verdieping. Het is bij uitstek een periode voor persoonlijke ontwikkeling omdat er tijd is om stil te staan en te reflecteren. Maar let op! Niet alle reflectie is goed, en sommige zelfs contraproductief als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

Tasha Eurich, organisatiepsychologie en auteur van het boek INSIGHT, vraagt aandacht voor de noodzakelijkheid maar ook het gevaar van reflectie. Reflectie wordt gezien als de methode om een meer zelfinzicht te bereiken, maar gebeurt lang niet altijd op een constructieve manier. Alleen met onze gedachten hebben we de neiging te verdwalen in subjectiviteit, ons te veel te focussen op het verleden en ons vooral af te vragen: Waarom? Het gevolg is dat de focus ligt op het verleden van huidige problemen in plaats van mogelijke groei.

Maar hoe verleg de je focus naar de toekomst? Door de vraag te veranderen van Waarom? naar Wat? wordt de aandacht afgeleid van mogelijke oorzaken van tekortkomingen en ruimte gecreëerd voor ideeën die helpen met persoonlijke groei. Wil je meer weten over hoe dit in zijn werk gaat? Dat lees je in het artikel dat Tasha Eurich schrijft voor TED.

Ben je geïnspireerd om deze zomer serieus aan de gang te gaan met zelfinzicht? Speciaal in de zomermaanden juli en augustus kan je gebruikmaken van de mogelijkheid om onder onze professionele begeleiding aan de slag te gaan met de vraag Wat?. Via het vaststellen van je Insights Discovery profiel en een opvolgsessie waarin we je meer leren over deze tool voor zelfinzicht heb je een mooi startpunt om je tot jouw volle potentieel te ontwikkelen.

Wat: Insights Discovery, profiel en opvolgsessie (3 uur)

Kosten: Meld je aan in juli of augustus en maak gebruik van de actie: €750,- inclusief BTW. Hierna geldt het reguliere tarief exclusief BTW.

Tags

Leave Yours +

No Comments

Comments are closed.

  • Comments are Closed