Teameffectiviteit

Insights Discovery is een simpel en makkelijk toepasbaar instrument om de teameffectiviteit in kaart te brengen. Aan de hand van Insights gaan individuen elkaar en het (team)gedrag beter begrijpen waardoor de samenwerken verbetert. Insights maakt het mogelijk om een snelle analyse te maken van de sterktes en uitdagingen van mensen en teams.

teameffectiviteit Insights-Discovery-wiel

De aanpak van een Insights workshop heeft een creatief en positief karakter. De aanpak wordt door deelnemers als niet bedreigend ervaren. Men voelt zich over het algemeen uitgedaagd om met elkaar te spreken en te sparren over (menings)verschillen en mogelijke conflicten. Met behulp van het kleurenmodel van Insights Discovery, maakt Insights het mogelijk om de meest urgente en belangrijke punten te definiëren voor de ontwikkeling van uw team. We kunnen u helpen om problemen en kansen in beeld te brengen, eventueel teamfalen te voorkomen en zo uw kansen op teamsucces vele malen groter te maken.

Wat levert het op?

Uw team leert om problemen aan te pakken op een positieve, praktische en inspirerende manier die de sfeer en het moreel binnen het team ten goede komt. Met behulp van heldere, praktische actieplannen kunt u continu de voortgang monitoren die uw team maakt in de richting van individuele en collectieve doelstellingen.

Insights Teameffectiviteit is ideaal als u:

  • de kwaliteiten en uitdagingen van uw team in kaart wilt brengen;
  • binnen het team de ruimte wilt creëren voor een open en eerlijke dialoog;
  • een obstakel dat uw team in de weg staat wilt overwinnen;
  • actieplannen voor continue verbetering wilt formuleren.

Wilt u meer informatie over teameffectiviteit en/of Insights Discovery? Neem contact op met een van onze Learning Consultants!