Commerciële Vaardigheden

Deze training is speciaal ontwikkeld voor medewerkers die een optimaal resultaat willen halen uit commerciële gesprekken met klanten en andere relaties.
Pro-activiteit en de manier van aanpak is daarbij van groot belang. Commercieel handelen met behoud van elegantie, zonder pusherig te worden, is daarbij de uitdaging.

Samenvatting van de leerdoelen

Er wordt gereflecteerd op persoonlijke stijl en voorkeur en middels praktische tips en inzichten wordt de effectiviteit naar een hoger niveau gebracht door aan de slag te gaan met communicatie technieken. Je gaat een stevige basis leggen onder je commerciële gespreksvoering.

Het programma

Blok 1 (ik)

Beïnvloeden vanuit je eigen kracht; Inzichten en reflectie op communicatievaardigheden. Je gaat een stevige basis leggen onder je commerciële gespreksvoering (face to face en telefonisch)

Blok 2 (hoe)

Overtuigingskracht; Je publiek overtuigen van jouw visie, plan en of mening.
Commerciële gesprekken structureren en de leiding houden. Op basis van een goede behoefteanalyse een advies- / offertetraject vormgeven.
(Koop) signalen herkennen en deze omzetten in commerciële winners.

Blok 3 (meenemen van je klant en team)

Analyseren en anticiperen op het gedrag van je omgeving; inzicht in het stap voor stap kunnen (bij)sturen op het gewenste resultaat (van contact naar contract). Omgaan met lastige reacties van klanten/prospects.

MK Compact – open training*
1 dag
€ 675,- per persoon excl. BTW
Inclusief lunch en materialen

Interesse in deze training? Neem dan contact met ons op of schrijf je in via het inschrijfformulier. In onze jaarplanning vind je alle data.

* Om een optimaal effect en resultaat te kunnen realiseren, worden de trainingen in een klein groepsverband gegeven. Het kan voorkomen dat een training al volledig bezet is. We kunnen echter bij meer interesse een extra dag inlassen.