Lockdown… Open up your potential

Blijf altijd leren!
De ‘sudden change’ heeft impact op organisaties en medewerkers. Het werk verandert (wellicht) niet, wel de manier waarop. Geen fysiek contact en gesprekken bij de koffie machine. Dat maakt dat mensen anders gaan werken, online en wellicht ook efficiënter. Er wordt in korte tijd ongemerkt veel van onze flexibiliteit en leervermogen gevraagd, een andere nieuwe manier van werken met nieuwe uitdagingen. Wie herkent de volgende uitspraken:

            Ik werk efficiënter

            Ik werk maar door, vergeet een “break” te nemen

            Het bevalt me wel, ik doe veel meer

            Hoe houd ik mijn mensen betrokken, ook tijdens een online meeting

            Hoe houd ik als manager inzicht op output

            Sparren doe ik liever samen op kantoor

Los hiervan zijn er ook de zogenaamde vitaliteitsuitdagingen zoals omgaan met stress, een goede ergonomische werkplek, gezond eten en bewegen.

Ook wij hebben de laatste maanden veel geleerd. Zo zijn er veel nieuwe woorden toegevoegd aan ons vocabulaire zoals ‘anderhalve meter maatschappij’ of ‘intelligente lockdown’ en werden wij door de plotselinge verandering geconfronteerd met een andere manier van werken.

Hierdoor waren klassikale trainingen niet meer mogelijk en moesten veel mensen noodgedwongen vanaf hun huiskamer het werk doen. Was dit nou zo schokkend? Ja, in eerste instantie wel. Niemand wist wat er ging gebeuren en na het incasseren van afmeldingen voor de trainingen hebben wij direct gekeken naar wat er wél mogelijk was.

We hebben geleerd dat je niet een hele dag op een computerscherm kan staren als je een training volgt. Een halve dag is echt het maximum, liever nog korter. Daarnaast hebben wij ontdekt dat er behoefte bestaat aan korte en intensieve trainingen van 1½ uur waarin slechts één vaardigheid wordt getraind.

Inmiddels zijn we 2 maanden verder. We hebben zeer succesvol een aantal vaste programma’s voor klanten online gegeven; onze trainerspool in sneltreinvaart bekwaam gemaakt in het online trainen en onze klanten kennis laten maken met onze nieuwe online trainingen:

  • Coachend adviseren op afstand
  • Virtueel effectief samenwerken
  • Faciliteren van virtuele bijeenkomsten

Ervaren en beleven blijft nog altijd de beste verkoopmethode, dat blijkt wel uit de reacties van onze deelnemers aan de online trainingen:

‘Ondanks de virtuele bijeenkomst was ik de hele bijeenkomst geboeid.

Heel knap van de trainers dat zij ieders aandacht er volledig bij konden houden.’

‘Complimenten voor de opzet en aanpassing in deze tijden.

Ik heb het als een leuke en waardevolle sessie ervaren!’

‘Ik was verrast over hoe goed het online ging!

Geen moment dat ik dacht, wat duurt dit lang. Het was net echt.

Complimenten aan de trainers!’

‘Knap hoe de trainers in korte tijd deze opleidingsvraag naar een ‘Teams opleiding’ hebben omgebouwd.’

‘De online training heb ik echt ervaren als een mooi cadeau!’

Ons bureau bestaat deze week 29 jaar. In de afgelopen jaren hebben wij bewezen dat wij zijn blijven leren en daardoor goed kunnen inspelen op veranderingen in klantbehoeften en veranderingen in de maatschappelijke en economische context. Ook in de afgelopen weken hebben wij ontzettend veel geleerd en dat heeft onze creativiteit en slagkracht enorm verhoogd. Wij gaan de toekomst met vertrouwen in, op naar de 30 jaar!

Benieuwd naar onze online trainingen?

Kijk op https://www.mkleads.nl/mk-leads-online/

Of bel ons: 020 305 2626

Tags

Leave Yours +

No Comments

Comments are closed.

  • Comments are Closed