Situationeel Leiderschap

Hoe zorg ik ervoor dat mijn team gemotiveerd is en blijft? Welk gedrag moet ik laten zien om personen in beweging te zetten? Haal ik het beste uit mijzelf als leidinggevende?  De driedaagse training Situationeel Leiderschap begint met het kijken naar jouw voorkeuren in gedrag en communicatiestijl en verschaft je inzichten om deze voorkeuren aan te passen naar de situatie waar je voor staat. Je gaat de handvatten direct inzetten waarbij je merkt dat je effectiever gaat aansturen. Door jouw invloed op jouw team effectief in te zetten zorg je dat jouw teamleden gemotiveerd zijn bij te dragen aan de organisatieresultaten en doelstellingen.

 Deze leergang is geschikt voor leidinggevenden met minimaal 3 jaar ervaring.

Dag 1 (Wie ben ik en wat is mijn (voorkeurs)stijl).
De coachende leider – coachend adviseren

Waar ligt mijn voorkeur waar het gaat om gedrag en communicatie? Welke leiderschapsstijlen kun je toepassen? Deze eerste trainingsdag leer je de kwaliteit en motivatie van je team in te schatten en te bekijken vanuit verschillende perspectieven en daar je gedrag op aan te passen. Je gaat door middel van interactieve oefeningen met je mededeelnemers aan de slag met beïnvloedingstechnieken & gesprekstechnieken. Bovendien zul je inzicht krijgen in het toepassen van methodes om faciliterend leiding te nemen en om te gaan met groepsdynamiek.

Dag 2 (Ik en mijn team)
Stijlflexibiliteit als manager – Situationeel Leiderschap
Communiceren met team, tussen teams, collega leidinggevenden en naar boven.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn team eigenaarschap neemt? Hoe zorg ik ervoor dat ik in gesprekken gehoord wordt, op welk niveau dan ook? Wat moet ik doen om mensen effectief in beweging te krijgen? Deze tweede trainingsdag leer je je leiderschapsstijl te herkennen en aan te passen wanneer de situatie daarom vraagt. Je leert  te delegeren afgestemd op de (ontwikkel)behoeften van het team en de teamleden en gaat oefenen met het flexibel jouw leiderschapsstijl aan te passen aan de behoefte/motivatie van je gesprekspartner.

Dag 3: (Ik en het beïnvloeden van anderen).
Persoonlijke effectiviteit als manager – Communiceren onder druk

Afstemmen en verbinden, communiceren onder druk.
Hoe ga ik om met veranderingen in de organisatie en/of het team? Hoe zet ik weerstand om in constructief samenwerken? Deze derde trainingsdag leer je te anticiperen op belemmerende omstandigheden en ga je oefenen met het voeren van moeilijke gesprekken. Je leert om te gaan met lastige reacties en krijgt handvatten waarmee je de verbinding kan aangaan.

MK Compact – open training*
3 dagen
€ 2.025,- per persoon excl. BTW
Inclusief lunch en materialen

Interesse in deze training? Neem dan contact met ons op of schrijf je in via het inschrijfformulier. In onze jaarplanning vind je alle data.

*
 Om een optimaal effect en resultaat te kunnen realiseren, worden de trainingen in een klein groepsverband gegeven. Het kan voorkomen dat een training al volledig bezet is. We kunnen echter bij meer interesse een extra dag inlassen.