Coachend Leiderschap

Hoe kun je teams en teamleden coachen? Hoe haal je het beste uit je teamleden en hoe ga je om met een lagere motivatie? Coachend leiderschap begint met het herkennen van ontwikkel-mogelijkheden en motivatie van teamleden om vervolgens je coachstijl aan te passen op een teamlid en aan een situatie.

Na het programma ben je in staat om op een flexibele manier je coachstijl aan te passen. We beginnen met een zelfanalyse en coachen van en met elkaar. Je leert hoe je ontwikkelcapaciteit en motivatie bij teamleden kunt herkennen en stimuleren. Je werkt aan je stijlflexibiliteit en kunt afhankelijk van het teamlid of de situaties een keuze maken in de meest effectieve coachstijl.

De training bestaat uit 3 onderdelen:

  • Hoe kun je met verschillende coachstijlen teamdynamiek en resultaat beïnvloeden
    Welke coachstijlen en coachmethoden zijn er, waar zit je eigen voorkeur en wat is je persoonlijke impact
  • Welke ontwikkelstijlen zijn er in je rol als coach om mensen en teams te begeleiden
    Hoe schat je motivatie en ontwikkelniveau in en welke coachaanpak werkt het beste
  • Hoe coach je een team naar een hoger prestatieniveau
    Hoe motiveer je teams, begeleid je een team tijdens (lastige) ontwikkelfases en zet je teamleden in hun kracht ook in tijden van verandering

Deze module is geschikt voor teamcoaches, teamleads, agile coaches, scrum masters, projectmanagers ed. die op basis van “beïnvloeden” teams stimuleren naar een betere performance te groeien. Ook voor leidinggevenden die de eigen stijlflexibiliteit willen verhogen kan deze module bijdragen aan betere effectiviteit.

Kosten, duur en locatie
1 dag van 9.00 – 17.00 uur
€ 675,- per persoon excl. BTW, inclusief lunch en materialen
Locatie: Amsterdam

Interesse in deze training? Neem dan contact met ons op of schrijf je in via het inschrijfformulier. In onze jaarplanning vind je alle data.

*
 Om een optimaal effect en resultaat te kunnen realiseren, worden de trainingen in een klein groepsverband gegeven. Het kan voorkomen dat een training al volledig bezet is. We kunnen echter bij meer interesse een extra dag inlassen.