Servant Leadership

Hoe moet ik mij opstellen om mijn medewerkers te enthousiasmeren? Welk gedrag laat ik zien in verschillende situaties en sta ik daarbij in mijn kracht? Hoe ga ik om met groepsdynamiek? Herken je deze vragen, verbeter dan je effectiviteit door het volgen van de modules die specifiek gemaakt zijn om je te ondersteunen in je rol als Servant Leader.

Tijdens de training ga je door middel van interactieve oefeningen beleven en ervaren wat het verschil is tussen sturen en faciliteren, hoe je kunt inspireren en welk effect jouw stijl heeft op jouw team of een groep.

De training bestaat uit 2 dagen:

  • Module 1 (ik) Inspireren en enthousiasmeren vanuit eigen kracht
    Wat is het effect van mijn gedrag op groepen? Hoe kan ik mijn kwaliteiten effectief inzetten om mijn team te enthousiasmeren? Je krijgt inzicht in je voorkeursstijlen als coach/facilitator en leert deze op een effectieve wijze in te zetten en/of aan te passen. Door middel van oefeningen leer je bijeenkomsten (zoals workshops, dag- en/of weekstarts, teambijeenkomsten) zowel inhoudelijk als groepsdynamisch te begeleiden. Je leert verschillende communicatiestijlen in te zetten zodat je je gesprekspartner(s)/ teamleden mee kunt nemen in jouw visie en strategie.

 

  • Module 2 (hoe) Coachen en beïnvloeden van groepen
    Hoe begeleid ik een groep op een faciliterende manier? Hoe maak je gebruik van de groepsdynamiek tijdens bijeenkomsten/vergaderingen en interactieve sessies? We geven je handvatten hoe je verschillende methodes in kunt zetten om je doelgroep in beweging te krijgen. We dagen je uit verschillende interactieve werkvormen toe te passen. Je leert omgaan met complexe groepsdynamische reacties en hoe je lastige reacties als weerstand en emotionele manipulatie systematisch kan omzetten naar begrip en motivatie.
    Deze training is zeer geschikt voor iedereen die teams en teamleden wil inspireren en begeleiden. Dat kan vanuit een rol van leidinggevende, teamlead, maar zeker ook als je meer impact wilt hebben in groepen.

Kosten, duur en locatie
Beide modules duren 1 dag van 9.00 – 17.00 uur.
Voorafgaand aan Module 1 krijg je een link voor een Insights Discovery® Persoonlijk Profiel. Tussen de 2 trainingsdagen door ontvangt de deelnemer een coachgesprek van 1,5 uur.

€ 1.650,00,- per persoon excl. BTW, Inclusief lunch en materialen
Insights profiel € 175,00,- excl. BTW, heb je al een recent Insights profiel, dan vervallen deze kosten.

Locatie: Amsterdam

Interesse in deze training? Neem dan contact met ons op of schrijf je in via het inschrijfformulier. In onze jaarplanning vind je alle data.

*
 Om een optimaal effect en resultaat te kunnen realiseren, worden de trainingen in een klein groepsverband gegeven. Het kan voorkomen dat een training al volledig bezet is. We kunnen echter bij meer interesse een extra dag inlassen.