Effectief samenwerken en communiceren

Wat is mijn rol in mijn team? Hoe zorg ik ervoor dat ik gehoord/gezien wordt en dat de boodschap aankomt? Je krijgt in deze module inzicht in je eigen stijl, waardoor je meer bewust wordt van je rol binnen het team. Je kunt de rollen, gedrag en belangen van andere teamleden analyseren. De communicatie gaat soepeler verlopen doordat je kunt anticiperen. De samenwerking wordt leuker en de communicatie effectiever.

In deze training leer je de communicatiestijl en -strategie af te stemmen op je gesprekspartner en het gewenste resultaat. Je krijgt handige tips om gedrag van anderen te herkennen en daar effectief op in te spelen, zonder dat daarmee het resultaat en de relatie uit het oog verloren wordt. Door het toepassen van excellente luistervaardigheden weet je de vraag achter de vraag te achterhalen en kun je door een betere samenwerking komen tot een voor beide partijen geaccepteerde oplossing.

De training bestaat uit 3 onderdelen:

  • Hoe effectief ben ik in de communicatie
    Wat is je persoonlijke communicatie stijl en welke communicatie strategie werkt het beste als je de samenwerking met anderen wilt verbeteren (van non-directief naar directief)
  • Hoe verbeter je vanuit je eigen kracht de samenwerking in een team
    Hoe herken je gedrag en impact van anderen en wat is een effectieve aanpak m.b.t. je eigen stijlflexibiliteit, de relatie(s) en het gewenste resultaat
  • Hoe zorg je impact, vanuit je eigen rol en de belangen in een groep
    Hoe achterhaal je de belangen, welke aanpak kies je en hoe ga je om met de verschillende valkuilen en uitdagende situaties

Deze module is voor iedereen die in een team of afdeling werkt en daarin soms vastloopt in de communicatie, waardoor je minder effectief samenwerkt. Bij overleg kun je denken aan een vergadering, sprints, dag- en weekstart ed.

Kosten, duur en locatie
1 dag van 9.00 – 17.00 uur
€ 675,- per persoon excl. BTW, inclusief lunch en materialen
Locatie: Amsterdam

Interesse in deze training? Neem dan contact met ons op of schrijf je in via het inschrijfformulier. In onze jaarplanning vind je alle data.

*
 Om een optimaal effect en resultaat te kunnen realiseren, worden de trainingen in een klein groepsverband gegeven. Het kan voorkomen dat een training al volledig bezet is. We kunnen echter bij meer interesse een extra dag inlassen.