Effectief samenwerken en communiceren

Binnen bijna elke functie ben je genoodzaakt om samen te werken met collega’s. Soms kan die samenwerking effectiever door beter of op een andere manier naar elkaar te luisteren of met elkaar te communiceren.

Doel
Deze training is bedoeld om bewust te worden van jouw rol binnen het team en te analyseren wat de rol van de rest van het team is en daar op te anticiperen zodat de communicatie soepeler verloopt en het samenwerken leuker en effectiever wordt.

Resultaat
Na het volgen van de training ben je in staat om:

  • Een communicatie strategie te bepalen; open of ½ open strategie op basis van onder andere motivatie, beschikbare tijd, kennis van de gesprekspartner
  • Gedrag van een gesprekpartner te kunnen herkennen en hier effectief op te kunnen reageren
  • Gezamenlijk het ‘probleem’ en de bijhorende oplossingen volledig te inventariseren door het toepassen van de juiste luistervaardigheden (doorvragen, samenvatten, ed.) en interviewtechnieken
  • De mening/visie of het standpunt van de gesprekspartner goed uit te vragen onder andere zodat aannames worden voorkomen
  • Gezamenlijk tot een oplossing te komen voor het probleem dat aan het begin van het gesprek genoemd is
  • Het voorstel te benoemen in voordelen

Voor wie
Voor iedereen die in een team of afdeling werkt en daarin soms vastloopt in de communicatie waardoor je minder effectief samenwerkt.

MK Compact – open training*
1 dag
€ 675,- per persoon excl. BTW
Inclusief lunch en materialen

Interesse in deze training? Neem dan contact met ons op of schrijf je in via het inschrijfformulier. In onze jaarplanning vind je alle data.

*
 Om een optimaal effect en resultaat te kunnen realiseren, worden de trainingen in een klein groepsverband gegeven. Het kan voorkomen dat een training al volledig bezet is. We kunnen echter bij meer interesse een extra dag inlassen.