Managen van conflicten

We spreken van een conflict indien er sprake is van een situatie waarin twee of meerdere partijen verschillen van mening, gevoelens of behoeften en geen van de partijen bereid is de ander tegemoet te komen. Tijdens de training leer je conflicten te analyseren, neutraal intakegesprek met beide partijen te voeren, het hanteren van lastige reactie, je eigen rol als bemiddelaar te bepalen op basis van de eigen stijlvoorkeur en het managen van een conflict tijdens een vergadering.

Resultaat
Na het volgen van deze training ben je in staat om:

  • Conflicten tussen 2 teamleden en tussen leidinggevende zelf en teamlid, te analyseren;
  • Een neutraal intake gesprek met beide partijen voeren (weg laten van waardeoordelen, aannames ed.);
  • Kunnen hanteren van lastige (emotionele) reacties;
  • De eigen rol als bemiddelaar te kunnen bepalen op basis van de eigen stijlvoorkeur met als doel openingen te vinden om het conflict op te lossen;
  • Kunnen managen van een conflict tijdens een vergadering (veroorzaakt door meningsverschillen).

Voor wie
Deze training is gericht op (beginnend) leidinggevenden. Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het sturen van een groep op het behalen van resultaten. De uitdagingen die je hierbij tegen komt zijn divers en vragen van je om effectief om te gaan met jezelf, je medewerkers en de omgeving.

MK Compact – open training*
1 dag
€ 675,- per persoon excl. BTW
Inclusief lunch en materialen

Interesse in deze training? Neem dan contact met ons op of schrijf je in via het inschrijfformulier. In onze jaarplanning vind je alle data.

*
 Om een optimaal effect en resultaat te kunnen realiseren, worden de trainingen in een klein groepsverband gegeven. Het kan voorkomen dat een training al volledig bezet is. We kunnen echter bij meer interesse een extra dag inlassen.