Coachend Adviseren

Hoe vaak is je advies meteen geaccepteerd? Heb je te maken met weerstand op je advies? Is adviseren hetzelfde als beïnvloeden? Adviseren + Coachen = Beïnvloeden! Iedereen die anderen helpt en adviseert, op professioneel en persoonlijk vlak, weet dat de ander nooit zomaar een advies opvolgt. Vaak ligt dit niet aan de inhoud van het advies, maar aan de vorm waarin het gepresenteerd wordt. Hoe zorg je ervoor dat je draagvlak krijgt voor je advies? En dat je advies daadwerkelijk wordt opgevolgd. Hoe je de meerwaarde van jouw advies duidelijk maakt en hoe je omgaat met weerstand, zodat het advies vol tot zijn recht komt, zijn uitgangspunten voor deze training.

Tijdens deze training leer je technieken uit de coaching praktijk slim toepassen om met invloed te adviseren. Tijdens de training coachend adviseren gaat het om overtuigen naar aanleiding van het advies, en het letterlijk ‘coachen’ van je gesprekspartners om je advies op te volgen en goede afspraken te maken voor het vervolg.

De training bestaat uit 3 onderdelen:

  • Hoe krijg je draagvlak als adviseur
    Hoe maak je effectief gebruik van persoonlijke kwaliteiten zodat je geaccepteerd wordt als coachend adviseur
  • Hoe kom je aan informatie voor een maatwerk advies
    Welke vraagtechnieken kun je toepassen om behoeften en verwachtingen te achterhalen
  • Wat is coachend adviseren en hoe ga je om met de valkuilen
    Hoe kun je inspirerend en coachend adviseren en hoe ga je om met lastige reacties zoals weerstand en emotionele manipulaties

Deze training is bestemd voor mensen die regelmatig intern of extern advies geven.

Kosten, duur en locatie
1 dag van 9.00 – 17.00 uur
€ 675,- per persoon excl. BTW, inclusief lunch en materialen
Locatie: Amsterdam

Interesse in deze training? Neem dan contact met ons op of schrijf je in via het inschrijfformulier. In onze jaarplanning vind je alle data.

*
 Om een optimaal effect en resultaat te kunnen realiseren, worden de trainingen in een klein groepsverband gegeven. Het kan voorkomen dat een training al volledig bezet is. We kunnen echter bij meer interesse een extra dag inlassen.