Commercie & klantcontact

MK Leads heeft een breed scala aan commerciële vaardigheidsprogramma’s die alle inspelen op de benodigde stappen, structuur en vaardigheden vanaf het EERSTE CONTACT tot het afsluiten van een CONTRACT. Iedereen heeft zijn eigen voorkeursstijl als het gaat om commercie & klantcontact. Zo zijn er die een voorkeur hebben voor opbouwen en uitbouwen van relaties of voorkeur hebben voor het sluiten van deals. Afhankelijk van de behoefte van een organisatie en/of individu, zullen de trainers de deelnemers op een persoonlijke manier feedback geven. Dat kan zijn op competentieniveau maar zeker ook hoe men kan verbeteren in het toepassen van een andere stijl. Tijdens onze commerciële programma’s kunnen we onder andere stilstaan bij:

  • het effectief voeren van cold calls;
  • het opbouwen en uitbouwen van een relatie met de klant;
  • het maken van een behoefteanalyse van de klant;
  • het overtuigend presenteren van een voorstel en het omgaan met allerlei lastige reacties/weerstanden van de klant;
  • onderhandelen en op zoek gaan naar een win-winsituatie;
  • het gesprek afsluiten met een deal!

WERKWIJZE

Onze aanpak kenmerkt zich door een hoge mate van interactiviteit en persoonlijke aandacht. Tijdens trainingen maken we gebruik van vak-eigen rollenspellen, korte snelle oefeningen ondersteund door o.a. video feedback. Deze aanpak garandeert een veilige, dynamische en prettige leeromgeving. Ook zullen deelnemers vooraf, tijdens en achteraf uitgedaagd worden met korte opdrachten zodat de leerervaring niet als impuls ervaren wordt.
De samenwerking met MK Leads begint met een verkennende fase waarbij we de organisatie en het krachtenveld waar de organisatie commercieel tegen aan loopt willen leren kennen. Op basis van deze fase stellen we bij voorkeur in co-creatie met de organisatie een programma of traject samen. Na afloop van het traject zullen de resultaten worden geëvalueerd op zowel de leerervaring alsmede de resultaten commercieel.

Heeft u specifieke vragen over commercie & klantcontact en wat wij hierin kunnen betekenen? Neem contact op met een van onze Learning Consultants op het nummer 020-3052626. Het overzicht van onze open commerciële trainingen vindt u hier.

Training commerciële vaardigheden